Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

329 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Diversen (15)

De avonturen van een jonge bioloog

geen plaatje   De successen van David Attenborough (1926) als presentator zijn overbekend. In 1954 (!) is hij begonnen met de BBC-serie 'Zoo Quest'. Daarvoor was hij als leerling-producer bij heel andere programma’s betrokken. In navolging van andere natuurprogramma’s ontstond het idee te filmen en te kijken bij expedities om dieren te verzamelen voor de London Zoo. De reisverslagen van drie daarvan (1955-1958), naar Brits Guyana, Indonesië en Paraquay, vormen de ruggengraat voor deze verhalen. Bezien door zijn ogen en verteld vanuit de ervaringen van de jonge David. Een mix van reisproblemen, avontuurlijke vangsten, ontberingen, anekdotes, talloze ontmoetingen met mensen, bijzonderheden van inheemse volken. Bedenk daarbij dat de bedoeling van dierentuinen nu heel anders geworden is: o.a. gericht op het behoud van soorten, met fokprogramma's e.d. Veel reproducties van authentieke foto’s, waarvan de meeste in zwart-wit (kwalitatief niet geweldig, behalve de twee katernen op beter papier). Samen met de auteur voel je de spanning van dergelijke ondernemingen. De van hem bekende verteltrant maakt het boeiend. Het is beslist geen 'en toen zagen we dat, en toen gebeurde er...'. De lezer staat midden in het verhaal. Heel plezierig om te lezen, toegankelijk voor een breed publiek..
Vijftig jaar geleden veranderde Sir David Attenborough de manier waarop we naar de natuur kijken voorgoed. In een tijd waarin de natuurdocumentaire nog niet bestond moest de man, die later Planet Earth zou maken, alles in de praktijk bedenken. In dit boek kijkt de legendarische Brit terug op die baanbrekende eerste stappen voor de BBC.

Een spectaculair reisverhaal waarin de lezer samen met Attenborough in gevecht gaat met kaaimankrokodillen, gaat racen met luiaards, gaat vissen naar piranha's en achter komodovaranen aangaat tijdens een gevaarlijke fotoshoot.

In zijn kenmerkende stijl vertelt de bekendste bioloog ter wereld het verhaal van het begin van zijn indrukwekkende carrière.
Auteur: David Attenborough

Voorraad 4 ex

Prijs: van 24,99 voor 9,99