Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Insecten (37)

Het wonderlijke insectenboek

geen plaatje   In dit supergrote boek (38 cm) zijn de oer- en moderne soorten van de ‘best georganiseerde beestjes ter wereld’ als inleiding weergegeven in een stamboom met schematische tekeningen, met aandacht voor vorm, bouw en levenscyclus. Er volgen zes hoofdstukken van gemiddeld acht pagina’s, gescheiden door een schutblad: verdediging (met portret van een bombardeerkever), mieren, roofinsecten, voortplanting, soorten leefomgeving (waterinsecten en portret van een mestkever) en ‘lastige vrienden’ (o.a. luis). Belangrijke woorden zijn uitgelicht (extra grote, variabele letter en vet). Duidelijke uitleg van basale feiten (‘klieren zijn zakjes met vocht’) en een beeldende, humorvolle stijl (bv. ‘als het donker is beginnen de (glimworm)wijfjes aan de romantiek’; 'de mier is een topdier’). Alleen de tekst over aaseters is verwarrend. De levensechte, vaak paginagrote, realistische kleurenprenten trekken je de insectenwereld in. Dit verzorgde boek onderscheidt zich door het formaat, de lenige taal(vondsten), de sterke (ware) verhalen en de mooie illustraties. Met als sluitstuk het plasticetende insect van de toekomst. Ook geschikt om uit voor te lezen, thuis en op school. Vanaf ca. 10 jaar..

Ontdek de fascinerende wereld van de sterkste, nuttigste, lastigste en succesvolste dieren op aarde
Ontdek waarom de glimworm gloeit, hoe de bombardeerkever aan zijn naam komt en op welke manier een rups zich kan vermommen. Lees meer over het mierenalarm, de gruweldaden van de juweelwesp en de wiskundige cicade. Lees alles over insecten in dit prachtige boek.

Voorraad 1 ex

Prijs: 27,99