Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Insecten (37)

De leukste insectengids voor kids

geen plaatje   In dit handzame gidsje komen in vier van de vijf hoofdstukken klassen van vijftig insecten aan bod: kevers, twee- en vliesvleugeligen; vlinders; andere insecten (o.a. wants, sprinkhaan). Het eerste hoofdstuk gaat over de klasse van kreeft- en spinachtigen. Er zijn drie pagina’s introductie met uitleg van de levenscyclus, gebruikte termen en determineerkaart. Centraal op elke veelkleurige pagina is een duidelijke, natuurgetrouwe tekening van het diertje met benoemde onderdelen; verder een korte inleiding (in grote letter) en (in kriebelletter) verspreide tekstblokjes met uitleg en weetjes, plus een terugkerend kadertje met klasse, orde, nacht- of dagdier, afmeting. Soms staat er ook een cartoon bij van een grappige situatie. Jammer dat de stijl vaak afstandelijk is (zich bevinden, omwille, echter, de mens) en dat de brontaal (Frans) door de tekst heen schemert (o.a. ‘men’ i.p.v. ‘je’). Vooral dankzij het prachtige beeldmateriaal zet dit kleurrijke boekje kinderen op het goede spoor als ze buiten met hun loepdoosje op onderzoek uitgaan. Met register. Inhoudelijk vrijwel ongewijzigde heruitgave met nieuw omslag. Vanaf ca. 10 jaar..


Vind jij al die kleine kriebeldiertjes ook zo boeiend? Deze handige gids bevat alle informatie die je nodig hebt om de insecten die je pad kruisen te herkennen. Als je ze in een insectenkijker doet, kun je ze dankzij het vergrootglas van heel dichtbij bestuderen en daarna weer vrijlaten in de natuur! Heb je aan de hand van de identificatievragen ontdekt om welk insect het gaat? Dan lees je in dit boek ook nog hoe de diertjes leven, wat ze graag eten, waar en wanneer je ze kunt vinden, en nog veel meer.
En dan nu... op stap in de natuur! Veel plezier!
Auteurs: Antoine Brin Lionel Valladares

Voorraad 1 ex

Prijs: 11,95