Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Insecten (37)

Handboek voor bijenfans

geen plaatje   Wat zijn bijen, hoe zien ze eruit, hoe leven deze dieren, wat zijn de verschillen tussen sociale en solitaire bijen en waarom zegt iedereen dat het zo erg voor de mens is dat het slecht gaat met de bijen? In deze prachtige, rijk geďllustreerde uitgave wordt op eenvoudige wijze van alles over deze bijzondere dieren besproken. Het stevige boek geeft in vijf hoofdstukken goede en boeiende informatie over bijen in het algemeen, sociale bijen, solitaire bijen, honingbijen en de bij en de mens. De onderwerpen komen steeds per dubbele pagina aan de orde. Doordat de tekst verdeeld is over korte alinea’s en door het gebruik van tekstkaders leest het geheel prettig. Verder is de informatie ook goed te begrijpen en te onthouden. Mooie paginavullende waterverfillustraties in meestal vrij natuurgetrouwe kleuren begeleiden de tekst en sieren het geheel op. Moeilijke woorden worden uitgelegd in een woordenlijst achter in het boek. Ook ontbreken tips om de bijen te helpen en een recept voor honingkoekjes niet. Na het lezen ben je absoluut bijenfan. Ook actueel doordat de bij, die onmisbaar is voor de voedselketen, ernstig bedreigd wordt. Dit zeer educatieve, leuke handboek is gericht op lezers van ca. 9 t/m 12 jaar..

Dit boek neemt je mee in de wondere wereld van de bijen. Wist je dat er in Nederland meer dan 350 wilde bijen voorkomen en wist je dat hommels ook bijen zijn? Naast de beschrijving van het leven van Honingbijen, wilde bijen en hommels, word je ook uitgedaagd om deze bijzondere insecten een hand je te helpen. Want bijen hebben onze hulp hard nodig. Met verhelderende illustraties gaat er een wereld voor je open. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, maar het boek is ook zeker interessant voor beginnende (volwassen) bijenfans.

Bijen spelen een sleutelrol in de biodiversiteit. Ze brengen kleur, geur en smaak in ons leven. Niet alleen de honingbij, maar ook de honderden soorten wilde bijen. We hebben alle reden om die nijvere beestjes te koesteren. Zeker nu hun voortbestaan in gevaar is. Dit boek slaat op toegankelijke wijze een brug tussen de brede kennis die in de loop der jaren over bijen verzameld is en de nieuwsgierige, jonge lezer.

Het ‘Handboek voor bijenfans’ laat de grote verscheidenheid aan solitaire en sociale bijensoorten zien. Ruim aandacht krijgt de boeiende jaarcyclus van de honingbijen. De vliegkunsten van bijen, hun zintuigen en talloze andere details komen aan bod. Uiteraard ontbreken de verleidingstechnieken van de bloemen en hoe de bijen daarop reageren niet. Tot slot gaat het boek in op de relatie tussen mens en bij; van imkers en bestuiving in de landbouw tot de aantasting van de wereld door menselijk handelen die de bijen ernstig in gevaar brengt.
Auteur: Gerard Sonnemans en Jasper de Ruiter

Voorraad 0 ex

Prijs: 27,95