Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Insecten (37)

Welk insect is dat? ANWB Insectengids

geen plaatje   Na een korte inleiding over bouw, groei en kenmerken van insectenorden volgt een opsomming van ruim 450 West-, Midden-, en Zuid-Europese insectensoorten. Bij iedere soort kleine kleurenfoto's (ook van larven en rupsen), opmerkingen over uiterlijk, voorkomen (milieu en geografisch), leefwijze. Geschikt voor leken die bv. iets zien dat op een vlinder lijkt, maar er geen is en nu willen weten wat dat is. Helaas staan er soortnamen bij soorten waarvan meerdere verwanten in hetzelfde gebied voorkomen. Vaak staat er dan wel bij dat er sterk gelijkende verwante soorten zijn en in een aantal gevallen worden ook onderscheidingskenmerken van verwante soorten gegeven. Betrouwbare soortdeterminaties zijn met dit boekje slechts mogelijk bij een beperkt aantal soorten. Zonder goede foto kan men beter de waarneming niet op waarneming.nl doorgeven. De grotere 'ANWB insectengids' (2018)* van dezelfde auteur is beter, meer soorten (zo'n 900), grotere afbeeldingen, meer toelichting over verwante soorten en in dat geval is vaker alleen de geslachtsnaam genoemd. Een nog betere algemene insectengids is 'Nieuwe insectengids' van Michael Chinery (9e herziene druk 2012)**.
Deze ANWB zakgids is echter zeker geschikt voor eerste oriëntering. Met registers op wetenschappelijke en op Nederlandse namen.

De ANWB-Insectengids Welk insect is dat? is ideaal om mee te nemen als je op pad gaat in de natuur. De belangrijke rol van insecten in de natuur en de achteruitgang van soorten staan volop in de belangstelling – maar wie herkent eigenlijk deze "kriebelbeestjes'?

Met meer dan 1500 heldere foto's en 500 detailtekeningen kun je de meest voorkomende libellen, vliegen, kevers, wespen, bijen en vlinders leren kennen.
Auteur: Heiko Bellmann

Voorraad 0 ex

Prijs: 22,50