Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Insecten (37)

Wereld om ons heen: insecten

geen plaatje   Behalve insecten worden veel andere kleine kruip- en kriebeldiertjes (met naam) getoond in dit hardkartonnen vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Het zijn niet alleen dieren die bij ons in de buurt leven. Ook dieren uit de woestijn en de jungle komen aan de orde. Het boekje is ingedeeld in zes hoofdstukken van twee naast elkaar liggende pagina's met een korte intro en onderwerpen als: 'In de tuin', met o.a. de huisjesslak en de oorwurm, en 'In de woestijn', met dieren als de schorpioen en de vogelspin. Al met al komen er aardig wat dieren voor in dit boek die absoluut geen insect zijn. Het wordt voor de lezer niet duidelijk gemaakt welke dieren wel of niet tot de insecten behoren en dat kan wat verwarrend zijn. De tekst en inhoud is te moeilijk voor al te jonge kinderen door de behandelde dieren, woorden als 'levenscyclus' en onderwerpen als 'de oerwoudvloer'. Voor Nederlandse kinderen zullen de hoofdstukken over de woestijn of het oerwoud minder goed aansluiten bij de belevingswereld. 'Bij de vijver' en 'In de tuin' zullen dit zeker wel doen. Met veel fraaie tekeningen in natuurgetrouwe kleuren is dit een kijkboek dat uitleg behoeft. In de serie 'Wereld om ons heen' verscheen ook 'Jungle'* (2019). Vanaf ca. 4 jaar..

Ontdek welke kleurige kruip- en kriebelbeestjes er allemaal leven in de wereld om ons heen in dit prachtig geïllustreerde boek voor nieuwsgierige kids.
Illus.: David Creighton-Pester

Voorraad 5 ex

Prijs: 4,99