Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Insecten (37)

Bijen houden stap voor stap

geen plaatje   In ‘Bijen houden stap voor stap’ van Kaspar Bienefeld lees je alle belangrijke tips & tricks over het houden van bijen. Prof. Kaspar Bienefeld leidt je stapsgewijs met succes door het eerste jaar met een bijenkolonie. Meer dan 150 kleurenfoto's en eenvoudig te volgen instructies garanderen dat je kunt gaan genieten van heerlijke, zelf geoogste honing. Via handige symbolen zie je als lezer in één oogopslag welk werk nodig is en wanneer. Daarnaast geeft het boek veel informatie over het achterhalen van de gezondheid van de bijenkolonie en het documenteren van het leven in en rond de bijenkorf en bijenkasten.

Een begeleiding voor de beginnende imker met weinig ruimte. Er wordt gestart bij het inwinteren van het bijenvolk en de aanleg van een bloementerras tegen het voorjaar. De beginnende imker heeft dan de tijd om zich voor te bereiden op de komende voorjaars en zomeractiviteiten. Bij het begin van het boek wordt er duidelijk aandacht besteed aan 'De droom van het bijenhouden', waar begin ik, waar moet ik rekening mee houden en welke investeringen moet ik voorzien. De korte stukjes 'Uitgelicht' geven extra informatie, van drachtplanten, bijenproducten tot waarnemingen aan de bijenkast. Prof. Bienefeld is hoogleraar Bijenkunde aan de Humbolduniversiteit in Berlijn en hoofd van het Bijeninstituut Hohen-Neuendorf. Onder zijn leiding stelde hij met zeven medewerkers dit boek samen. Bevat foto's en afbeeldingen in kleur. In de appendix handige adressen, aanvullende literatuur, websites, verklarende woordenlijst en een register. Op het uitklapbare omslag een overzicht van het bijenjaar (augustus - juli) en de bijbehorende werkzaamheden. Het boek is meer dan de titel doet vermoeden. Een leuk praktijkboek voor iemand met groene vingers en beginnend imker..
Auteur: Kaspar Bienefeld

Voorraad 1 ex



Prijs: 23,99