Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Insecten (37)

Bijen - Veldgids voor Nederland en Vlaanderen

geen plaatje   Noem de Veldgids Bijen voor Nederland en Vlaanderen gerust een bijenbijbel. Vierhonderdtweendertig bladzijden liggen voor me. Verpakt in een plastic hoes, altijd handig als je hem buiten wilt gebruiken. En een groot formaat. Ga je de uitdaging aan om de bijen in ons land te leren herkennen, dan ontkom je niet aan deze veldgids. Maar let op: koop er ook een loep bij en liefst ook een fototoestel. Veel soorten wilde bijen die in Nederland en Vlaanderen leven, zijn namelijk zo klein of lijken zo sterk op elkaar, dat de kleinste details het verschil maken. Monddelen, stippels op lichaamsdelen of genitalin geven de doorslag. Bijen herkennen is dus zo eenvoudig nog niet. Handig dan ook dat in de Veldgids Bijen voor Nederland en Vlaanderen bij elke familie duidelijke determinatiesleutels zijn opgenomen. Door de vragen te beantwoorden kom je vanzelf bij de juiste soort. Mijn ervaring met vlinders kijken is dat je door ze te fotograferen of filmen je thuis op je gemak kunt bepalen welke soort het was. In het veld vliegen de insecten in een razend tempo langs en is het vaak onmogelijk om de details tot je door te laten dringen.

uitgever: Bijen - Veldgids voor Nederland en Vlaanderen van Steven Falk en Richard Lewington is een nieuwe en unieke veldgids met 272 soorten bijen die voorkomen in Nederland en Vlaanderen. De gids heeft een uitgebreide inleiding over de leefwijze van wilde bijen, en bevat gedetailleerde informatie over hun kenmerken, verspreiding en habitat. De ruim 700 kleurenfotos en 1000 illustraties van Richard Lewington maken het makkelijker om de bijen te herkennen.
Auteur: Steven Falk
Illustraties: Richard Lewington

Voorraad 1 ex

Prijs: 39,99