Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Alle kinderen naar buiten!

geen plaatje   Degelijke uitgave met leeslint, waarin je vanaf de eerste pagina meegezogen wordt in de 'dichtbij-huis-natuur'. Na een beknopt voorwoord en voorbereidingtips voor de onderzoeker zijn kinderen er helemaal klaar voor om iets in de natuur te gaan doen! Ze kunnen de seizoenen ervaren en beleven door een veelheid van buitenactiviteiten zoals het ontdekken en onderzoek doen naar het weer, water en bodem, door te spelen en creatief aan de slag te gaan in en met de natuur, te speuren en te spotten of kennis te maken met moestuinieren en groene schoolpleinen, die je als klaslokaal kunt gebruiken. Aantrekkelijke kleurrijke lay-out waarin o.a. kleurenfoto’s, -tekeningen, korte tekstblokjes, feiten en weetjes als in een speurtocht gerangschikt zijn, je hoeft de sporen maar te volgen. De ene keer is het een compacte kennismaking, de andere keer is de activiteit uitgebreid beschreven inclusief extra informatie, stappenplan of zoekkaart (o.a. vissen, wolken, reptielen, poep). Geen register, wel duidelijke inhoudsopgave. Rijk boek voor thuis, op school of bij vereniging. Voor oudere kinderen om zelf mee aan de slag te gaan; jonge kinderen hebben begeleiding nodig bij het lezen en doen. Actueel thema, aanrader voor gezond en groen opgroeien. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 12 jaar..

Alle kinderen naar buiten! Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol buitenactiviteiten, natuurweetjes, lestips, zoekkaarten en spannende opdrachten.

Vier seizoenen lang ontdekken kinderen de natuur zowel binnen als buiten. De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Dit boek nodigt kinderen, (groot-) ouders en meesters & juffen uit om daar creatief gebruik van te maken:

- Natuuractiviteiten voor kinderen voor elk seizoen
- Spelen, bewegen, creatief, muzikaal, traktaties
- Boordevol tips en ideeën: zien, horen, proeven, voelen & ruiken
- Leuke weetjes en lestips
- Voor kinderen, ouders, docenten en begeleiders

"Hét grote inspiratieboek: vernieuwend en fantasierijk!"
Bij dit boek hoort de website: allekinderennaarbuiten.nl

Marieke Dijksman werkt bij Vogelbescherming Nederland, onder meer als hoofdredacteur van het kindertijdschrift 'Vogels Junior'. Voor verschillende tijdschriften schrijft ze als journalist verhalen over kinderen en natuur.
Auteur: Marieke Dijksman

Voorraad 1 ex

Prijs: 31,50