Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Uilskuikentjes

geen plaatje   Drie kuikens van een uil zijn bang wanneer ze 's nachts merken dat moeder weg is. Ze zoeken steun bij elkaar, maar zijn pas echt blij als zij weer terug is op het nest. Geborgenheid, veiligheid en warmte zonder sentiment maken het tot een goed boek om deze begrippen te bespreken. Heel korte eenvoudige zinnen, met in vaste volgorde directe uitspraken van de uiltjes, wat houvast geeft en ritme in de opbouw. De dieren zijn realistisch afgebeeld, maar hebben menselijke eigenschappen en zijn herkenbaar voor jonge kinderen. Het verhaal is simpel, maar prachtig van opbouw. Je voelt de angst van de jonge uilen. De fraaie, donkergekleurde pentekeningen zonder strakke contouren op een diepzwarte achtergrond symboliseren sfeervol het nachtleven van de uilen, waarbij de dreiging van de nacht heel invoelbaar wordt. De uilen zijn vrij groot uitgevoerd waardoor de gezichtsuitdrukkingen goed te zien zijn. De tekst is in een groot lettertype in de kleur van de kuikens in het zwart van de illustraties gedrukt. Heruitgave op stevig papier/dunkarton, met een viertal fraai uitgevoerde pop-ups, o.a. van moeder uil die 'in volle vaart' komt aanvliegen. Een prima voorleesboek, maar door de mooie, opvallende prenten en pop-ups zullen kinderen het zeker ook zelf nog willen pakken. Vanaf ca. 4 jaar..

Jet, Jan en Jip, drie uilskuikentjes, wonen met hun moeder in een holle boom. Maar op een nacht worden ze wakker en dan is mammie er niet! Waar is ze gebleven? Ze komt toch wel weer terug?! De uilskuikentjes troosten elkaar in het donker. En natuurlijk komt mama weer thuis! De uilskuikentjes uit deze ontroerende klassieker, die 21 jaar geleden voor het eerst verscheen, zijn volwassen geworden. Tijd voor een bijzondere editie met pop-ups!
Auteur: Martin Waddell

Voorraad 2 ex

Prijs: 14,95