Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

De vlindertuin

geen plaatje   Een meisje moet verhuizen naar de stad. Ze is verdrietig, want ze zal veel missen; vooral de vlinders. Als ze na een lange reis bij het nieuwe huis aankomt, is alles om haar heen saai en grijs. Naast het huis staat wel een mooie poort waar met sierlijke letters Vlinderpark op staat. Als het meisje daar op zoek gaat naar vlinders, zijn ze nergens te vinden. De enige vlinder die ze ziet, vliegt weg. Om er achter te komen waarom, volgt ze met de kinderen die ze ontmoet de vlinder door de stad. Als ze ontdekken wat de vlinders nodig hebben, blijken alle buren bereid te helpen om het Vlinderpark weer tot leven te brengen. Bijzonder prentenboek van een Canadese illustrator die werelden creëert in papier. Met inkt getekende en uitgeknipte figuren en omgevingen zijn in een soort theatersetting geplaatst en gefotografeerd. Het resultaat is kleurrijk en sprookjesachtig en geeft een verfijnd kijkdoosgevoel. De tekst staat in een duidelijk, schreefloos lettertype in de prenten. De een na laatste dubbele pagina is uitvouwbaar tot een grote prent. Goede aanleiding voor een gesprek over verhuizen en stad versus natuur. Fraai prentenboek dat een romantische miniatuurwereld tot leven brengt; warm pleidooi voor meer natuur en schoonheid in de stad. Om eindeloos in te kijken. Vanaf ca. 4 jaar..

Een klein meisje verhuist naar een nieuwe stad, waar ze een oude vlindertuin ontdekt. Maar als ze de poort opent, zijn er geen vlinders te vinden... Vastbesloten om de vlinders terug te brengen naar de tuin, inspireert het meisje de hele stad om haar te helpen. En met hun gezamenlijke inspanningen voelen de vlinders en het meisje zich al snel weer thuis. Elly MacKay's oplichtende papercut-illustraties ondersteunen prachtig dit betoverende verhaal over vriendschap en verwondering in de schoonheid van het alledaagse leven.
Auteur: Elly MacKay

Voorraad 2 ex

Prijs: 14,95