Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

331 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Steekbeesten en kriebeldieren

geen plaatje   Op fascinerende wijze worden bijna tweehonderd ‘beestjes’ in beeld gebracht in deze rijk geïllustreerde, bijna vierkante uitgave. Vaak worden deze diertjes onder de noemer ‘insecten’ geschaard, maar feitelijk klopt dit niet. De wereld van de kleinste beestjes is onderverdeeld in weekdieren, ringwormen en geleedpotigen. Deze minuscule megawereld zorgt er feitelijk voor dat alles wat leeft op aarde kan voortleven. Via korte teksten krijgen ze de aandacht die ze verdienen op een heldere, aantrekkelijke en informatieve wijze. Op de vele illustraties zijn de dierennatuurgetrouw getekend, zij het iets vereenvoudigd. Eerst maak je kennis met steekbeesten en kriebeldieren. Daarna volgen de thema's: leven in de lucht, op en onder de grond, in het water, bijzondere steekbeesten en kriebeldieren. Tekst en illustraties gaan hand in hand; uiterlijk, leefwijze, bijzonderheden, levenscycli, nut en noodzaak worden op hartveroverende wijze gepresenteerd. Bevat register. Oorspronkelijk Franstalig (2018), vertaald in perfect Nederlands. Eerder verscheen 'Het complete vogelboek'* (2018). Uitschieter in het aanbod. Voor kinderen is dit een aantrekkelijke uitgave met bijzondere opdrachten, zoekplaten en quizjes. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar..

Waarom wrijft een vlieg met zijn pootjes? Wie woont er in de bijenkorf van honingbijen? Zijn alle spinnen vleeseters?
Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in dit complete boek vol verbazingwekkende informatie en prachtige tekeningen. Met thematische spreads, zoek-en-vindpagina's om kleine diertjes in je eigen omgeving te herkennen, tips en quizjes. Een gedetailleerd geïllustreerd naslagwerk voor alle natuurliefhebbers vanaf acht jaar!
Auteur: Nathalie Tordjman

Voorraad 1 ex

Prijs: 15,99