Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Nieuw - 123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat

geen plaatje   Wist je dat IJsland minder koud is dan je denkt? En dat je alleen te voet of met de fiets geen koolstofdioxide uitstoot? Wat als je verpakkingen kunt opeten, het midden op de dag donker wordt, poep het bos gezond houdt of er een berg in de weg staat? In deze encyclopedische uitgave vind je ‘123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat’, verdeeld over zes hoofdstukken met ieder een eigen focus, waaronder 'Alles is verbonden', 'De aarde wordt warmer' en 'Wat gaan we eraan doen?'. De informatieve tekst (in niet al te grote letter) is begrijpelijk, helder en feitelijk, en neemt met een portie humor, onderwerp én lezer serieus. De ondersteunende, cartoonachtige tekeningen in kleur en zwart-wit leggen uit, verbeelden en zetten, met een lach, aan tot nadenken over zo’n zwaar thema. Uitgave die uitnodigt tot lezen, je mening vormen en dialoog. Om achtereenvolgens uit te lezen, als opzoekboek of bladerboek te gebruiken – ook handig bij werkstuk of spreekbeurt. Met eenvoudige bronvermelding en gedrukt in retro-achtige stijl. Oorspronkelijk Nederlandstalig boek met een superactueel thema in toegankelijk, begrijpelijk én mooi vormgegeven jasje – mag in geen enkele school e.d. ontbreken! Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar..

Mathilda Masters is ontdekkingsreiziger. Ze heeft haar beroep gemaakt van het ontdekken van nieuwe continenten en landen. Dat is niet gemakkelijk, want de meeste landen zijn al ontdekt. Als Mathilda niet ontdekkingsreist, schrijft ze over haar avonturen. En als die avonturen niet avontuurlijk genoeg zijn, verzint ze er gewoon wat bij.
Wist je dat:Woestijnen zorgen voor het eten van vissen? 70% van alle vogels op de wereld kippen zijn?Klimaatverandering ervoor zorgde dat mensen gingen praten? Boeren en scheten van koeien zorgen voor schadelijk methaangas?

Voorraad 1 ex



Prijs: 16,99