Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Dit is mijn tuin!

geen plaatje   In dit vierkante prentenboek maken kinderen kennis met Robin Roodborst. Robin woont in een tuin. Hij zoekt er naar eten en elke dag zingt hij een liedje: ‘Dit is míjn tuin’. Tien andere vogels zoeken ook eten in de tuin, ze weten nog niet dat de tuin van Robin Roodborst is. De vrij realistische kleurenillustraties geven vogels en hun leefomgeving goed weer. Van elke vogel, onder meer vink, koolmees, merel en gaai, staat een tekening op de schutbladen en een tekening van het voedsel dat ze eten. De schutbladen vormen zo een mooie zoekplaat. In de illustraties kun je ook zoeken naar het voedsel van een vogel. Verhalend en vooral informatief boek over de territoriale roodborst en andere tuinvogels. QR-codes verwijzen naar nog meer informatie en zelfs vogelgeluiden op de website van Vogelbescherming Nederland. Ook wellicht interessant voor volwassenen die voorlezen. Schrijver en illustrator Vera de Backker en wetenschapsjournalist Rob Buiter maakten eerder de prentenboekenserie ‘Zeg kleine…’ met daarin ‘Zeg kleine roodborst wat zing jij stoer’* (2012). Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar..

Robin Roodborst ontdekt de vogels in de tuin. Maar Robin vindt dat maar niks! ‘Want dit is toch zeker míjń tuin?!’ In ‘Dit is míjń tuin’ leren kinderen niet alleen de bazige roodborst kennen, maar nog tien andere bekende tuinvogels.

Welke vogels komen eten in de winter, wie maakt er een nestje, wat eten ze en wat kun je voor de vogels doen?

Dit vrolijke prentenboek is voor jonge kinderen en iedereen die van vogels houdt. Met de QR-code op iedere pagina kom je nog meer te weten over de vogels en speel je zelfs de geluiden af!
Voorraad 1 ex


Prijs: 14,95