Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Nieuw - De aarde heeft jou nodig

geen plaatje   Dit boek laat je zien hoe afval ontstaat, waar het naartoe gaat én wat wij kunnen doen om de hoeveelheid afval te verminderen. Grappig geschreven en geïllustreerd voor jonge kinderen vanaf 5 jaar.

Informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 over afval en recycling.

Denk jij er weleens over na wat er met je afval gebeurt zodra de vuilnislieden het hebben opgehaald? Dit boek laat je zien hoe afval ontstaat, waar het naartoe gaat én wat wij kunnen doen om de hoeveelheid afval te verminderen.

Deze optimistische gids is eenvoudig en gemakkelijk: de eenvoud maakt dat ook jonge kinderen het verhaal begrijpen, en het is voor ons allemaal gemakkelijk om ernaar te handelen. De wereld heeft ons nodig!

Vroeger was er geen afval, maar sinds de komst van fabrieken wel. Elk jaar zorgen we voor duizend kilo afval per persoon. Hoeveel afval hebben we thuis? Hoelang duurt het voordat het afval is vergaan en waarom is het zo slecht voor onze aarde? Deze vragen worden beantwoord in tekst én beeld in prentenboekformaat. Gelukkig wordt ook verteld wat je kunt doen: consuminderen, hergebruik en recyclen. En ook: anderen vertellen over het afvalprobleem. In ieder geval is het nodig om de handen uit de mouwen te steken. De auteur laat op een duidelijke en aantrekkelijke manier jonge lezers kennismaken met dit belangrijke onderwerp. De vele gestileerde tekeningen in kleur op een gekleurde achtergrond zijn verhelderend. De informatieve tekst is opgenomen in korte alinea’s, met hier en daar een grapje. De auteur gebruikt overwegend eenvoudige taal om het voor deze doelgroep ingewikkelde onderwerp uit te leggen, wat er soms voor zorgt dat er (te) grote stappen worden genomen (Vroeger was er geen afval, toen bedachten we fabrieken). Niettemin een goede kennismaking met een actueel onderwerp voor kinderen van ca. 6 t/m 9 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die niet zo van lezen houden..
Thematitel groep 3/4
Auteur: Philip Bunting

Voorraad 1 ex

Prijs: 15,99