Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Tim de kleine boswachter

geen plaatje   Tim is dol op de natuur. Hij weet er ook veel van, want zijn vader is boswachter. Als Tim jarig is, krijgt hij van zijn ouders een echt boswachterspak. Volgens zijn vader mag Tim voortaan officieel hulpboswachter zijn. Op een van zijn tochten door het bos vindt Tim een gewond kauwtje met een gebroken vleugel. Tim mag het dier verzorgen totdat de vleugel genezen is en sindsdien zijn Tim en Hansje onafscheidelijk. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriendinnetje Tippi een Fins meisje dat hij in het bos ontmoet die misschien óók wel boswachter wil worden.

In korte zinnen en hoofdstukjes van zo’n vijf pagina’s worden de avonturen van Tim beschreven, grotendeels samen met Tippi. Mooi verzorgde uitgave, met een ruim lettertype en bladspiegel en voorzien van vele kleinere en af en toe paginagrote zwart-witte tekeningen. Hierdoor is het prettig leesbaar voor een beginnende lezer, maar zeker nog leuk genoeg voor iets ouder. Het verhaal bevat veel informatie en is doordrongen van de liefde voor de natuur. De veelbekroonde auteur ging op pad met de ‘echte boswachter’ Tim, bekend van het kinderprogramma Beestenbrigade en in 2018 gekozen tot Twitteraar van het Jaar, die de verhalen en situaties bedacht. Het boek enthousiasmeert kinderen om naar buiten te gaan en de natuur met andere ogen te bekijken; een mooie boodschap die op de juiste toon wordt gebracht. Vanaf ca. 7 jaar..
Auteur Jan Paul Schutten

Voorraad 3 ex

Prijs: 17,99