Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Nieuw - Supergroen

geen plaatje   Grappig én interessant boek over de plantaardige bewoners van een voedselbos, voor iedereen van 10 tot 100 jaar!

Boterbloemen zijn superschurken en van een distel kun je het nóóit winnen. Nee, dan de paardenbloem. Die zorgt er eigenhandig (of eigenlijk: eigenvoetig) voor dat de grond leefbaar blijft voor micro-organismen, regenwormen en collega-planten.

Thijs Goverde ontdekte in zijn eigen voedselbos de magie van planten, en daar weet hij uiterst aanstekelijk over te schrijven. Elk verhaal is een ware openbaring. Appelbomen zijn eigenlijk allemaal een soort klonen, boterbloemen zijn superschurken en er is een overeenkomst tussen grassen en croissantjes.

Feit: voor wie dit boek gelezen heeft, is een plant nooit meer zomaar een plant!

Met vertederende illustraties in zachte kleuren, van Saskia Heijmans.
Thijs Goverde (Nijmegen, 22 april 1976) is een Nederlands kinderboekenschrijver en cabaretier. Hij heeft filosofie gestudeerd. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar..
Auteur Thijs Goverde,

Voorraad 1 ex


Prijs: 15,99