Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Paddenstoelen (15)

Eetbare paddenstoelen

geen plaatje   bieb De interesse voor het zogenaamde 'wildplukken' is groeiende. Het plukken van paddenstoelen vereist een degelijke kennis van eetbare, oneetbare en giftige soorten. Terwijl de meeste boeken over paddenstoelen álle soorten paddenstoelen in een bepaald gebied trachten te beschrijven, gaat dit boek uit van alleen eetbare soorten, waarbij natuurlijk ook oneetbare of giftige dubbelgangers aan bod komen. Na een inleiding over o.a. wat paddenstoelen nu eigenlijk zijn, waar en wanneer ze groeien, giftigheid en hun culinaire en andere toepassingen, volgt een overzichtelijke determinatietabel, waarbij de plaatjeszwammen naar kleur van de sporen zijn gerangschikt. De paddenstoelen worden op een prettig leesbare manier en in niet-wetenschappelijke taal beschreven, waarbij een kleurensysteem met stippen de consumptiegeschiktheid aangeeft. De vele duidelijke kleurenfoto's laten niet alleen de beschreven paddenstoel zien, maar ook de aandachtspunten bij determinatie. Zeker bij enige aanwezige basiskennis kan dit boek een hulpmiddel zijn om eetbare en oneetbare paddenstoelen te leren onderscheiden. Met register..

KNNV: Voor iedereen die voor de eerste keer paddenstoelen gaat plukken. Centraal staan eetbare en gemakkelijk herkenbare soorten – en hun dubbelgangers.

In Nederland komen vele duizenden soorten zwammen voor die zonder ervaring en microscoop lastig uit elkaar te houden zijn. Makkelijker is het dan om een zwam globaal te plaatsen in een herkenbare groep: bijvoorbeeld als een boleet in de eekhoorntjesbrood-groep.

Dit boek leert je om groepen eetbare paddenstoelen, zoals gele cantharellen, heksenboleten, russula’s, milde melkzwammen en champignons te herkennen. Vergelijkbare soortgroepen staan naast elkaar zodat je mogelijke verwisselingsrisico’s in een oogopslag ziet. Zodra je vertrouwd bent met de groepen begint je carrière als paddenstoeleneter.

De inleiding van het boek legt een goede basis: Wat zijn paddenstoelen, waar kun je ze vinden, hoe verzamel je ze en hoe ga je ze voorbereiden? Misschien oogt dit om te beginnen wat ‘saaie kost' - vergeleken met een lekkere cantharellensoep - maar deze informatie geeft je de sleutel in handen om een goede ervaren paddenstoelplukker te worden
Auteur: Jens H. Petersen

Voorraad 1 ex

Prijs: 27,50