Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Paddenstoelen (15)

Basisgids Paddenstoelen

geen plaatje   Voor beginnende paddenstoelenliefhebbers zijn veel boeken over dit onderwerp te uitgebreid: veel van de beschreven soorten zijn uiterst zeldzaam, of moeilijk van andere soorten te onderscheiden. In deze basisgids echter staan slechts ongeveer honderd van de in Nederland meest voorkomende soorten beschreven. Eerst een inleiding over wat men wel en niet van de gids kan verwachten, hoe deze te gebruiken en iets over de ecologie van paddenstoelen. Daarna wordt de lezer via een duidelijke determinatiesleutel, waarin vooral ingezoomd wordt op eenvoudig te onderscheiden kenmerken, geleid naar een pagina waarbij, naast een tamelijk korte beschrijving met gegevens over uiterlijke kenmerken en type paddenstoel, duidelijke kleurenfoto’s van de beschreven paddenstoel het herkennen vergemakkelijken. Een overzichtelijke en eenvoudig te hanteren gids voor beginnende paddenstoelen-enthousiasten. Met handvaten voor verdere verdieping door vermelding van het paginanummer waar de paddenstoel in de zeer uitgebreide KNNV-veldgidsen 'Paddenstoelen' (2013)* en 'Paddenstoelen II' (2016)** van dezelfde auteurs beschreven staat. Met register op Nederlandse namen..

Van plaatjeszwammen en boleten tot beker-, buik-, koraal- en trilzwammen: Nederland kent een grote rijkdom aan paddenstoelen. Voor wie wegwijs wil worden in deze verscheidenheid is er nu de Basisgids Paddenstoelen. Deze overzichtelijke gids laat je kennismaken met ongeveer 100 van de meest algemene soorten paddenstoelen van Nederland. Het boek is gericht op de herkenning in het veld, met duidelijke beschrijvingen en heldere, kleurrijke foto’s. Daarmee kunnen ook beginnende paddenstoelenliefhebbers de soorten op naam brengen. Het boek bevat tevens informatie over ecologie en verspreiding en geeft tips voor het zoeken naar paddenstoelen. De honderd meest algemene paddenstoelen in je binnenzak:
Circa 100 soorten Nederlandse paddenstoelen, met heldere kleurenfoto’s
Nadruk op algemene soorten, herkenning in één oogopslag
Beknopte informatie over ecologie, voorkomen, vinden en herkennen
Auteur: Nico Dam Thomas W. Kuyper

Voorraad 1 ex

Prijs: 22,95