Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Vogels (41)

Vogels op en rond de voederplank

geen plaatje   Met dit boekje kun je door de duidelijke kleurenfoto’s bepalen welke vogels er op en rond de voederplank komen. Daarnaast maken de beschrijvingen van de kenmerken en de geluiden het heel gemakkelijk om de vogels te herkennen. Van de meeste soorten zijn vaak meer foto’s opgenomen, meestal van man, vrouw, zomer- en winterkleed waardoor het herkennen van de vogels gemakkelijk wordt. In de inleiding wordt ingegaan over het waarom van het voeren van vogels en de gevaren die er zijn door bijvoorbeeld vervuiling van de voederplaats. Bovendien staan er tips in om zelf voer te maken voor verschillende vogels, ook aan de waterkant, in bos en op het veld. Met verhelderende stukjes over het gedrag van de vogels om en bij de voederplaats. Een nuttig en handig boekje met fraaie foto’s om vogels dicht bij huis te observeren.

Bruikbaar vogelgidsje waarin die soorten beschreven zijn die in de winter rond voerplaatsen gezien worden. Bij elke soort zijn duidelijke kleurenfoto's geplaatst en is in symbolen aangegeven welk voer geschikt is. Verder worden de kenmerken, het geluid, het verspreidingsgebied en het gedrag beschreven. Er wordt gewezen op de gevaren van voeren: te veel, vervuiling van de voerplaats etc. In feite is voeren nauwelijks nodig, maar menigeen beleeft er zoveel plezier aan dat het toch niet wordt afgewezen. In plaats daarvan worden veel goede tips over verstandig voeren gegeven. Het boekje is uit het Duits bewerkt; er worden dan ook wel soorten beschreven die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen, maar dat is geen onoverkomelijk bezwaar.
Auteur Detlef Singer

Voorraad 1 ex

Prijs: 10,95