Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Vogels (41)

Nieuw - Een tuin vol met vogels

geen plaatje   ‘Een tuin vol met vogels’ van Dan Rouse staat boordevol toegankelijk tips over hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor elke tuinvogel.

Met ‘Een tuin vol met vogels’ van Dan Rouse maak je hét verschil voor de vogels in je omgeving. Dit boek – in samenwerking met Vogelbescherming Nederland – staat vol met tips over hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor vogels. Lees alles over het voeren van vogels en over de beste planten en struiken om huismus, koolmees, merel en andere tuinvogels te verleiden naar jouw tuin. Word creatief met handige tips voor het maken van voederplekken, nestkasten, waterbadjes, vetbollen en zaadbommen. Kom daarnaast alles te weten over de vogelzang, het uiterlijk en het gedrag van de vogels die jouw tuin bezoeken. Kleurrijk, speels en boordevol illustraties. Je hoeft maar een klein beetje te kunnen tuinieren om van jouw tuin een waar vogelparadijs te maken!

bieb Uit het Engels vertaalde uitgave van een Britse ornitholoog en natuurkenner, bewerkt in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. De levensruimte en de milieuomstandigheden zijn heden ten dage zo slecht, dat het aantal vogels schrikbarend afneemt, ondanks alle goede bedoelingen om tot herstel van de leefomstandigheden te geraken. Na algemene informatie over het leven en gedrag van vogels nodigt het boek de lezer uit tot het nemen van eenvoudige maatregelen in de menselijke omgeving van huis en tuin. Te denken valt aan allerlei manieren van voeren, het aanbrengen van begroeiing, het plaatsen (en zelf maken) van nestkasten, watervoorzieningen, schuilplaatsen enz. Bepaalde manieren lijken wat overdreven en nauwelijks toepasbaar. Achterin informatie over o.a. kenmerken, verspreiding, habitat, voedsel, nest, planten- en watergebruik van 56 vogelsoorten. Het boek is keurig verzorgd, heeft een overzichtelijke lay-out en een schat aan informatie. Bevat foto's en tekeningen in kleur. Met registers van Nederlandse vogelnamen en onderwerpen..
Auteur: Dan Rouse

Voorraad 1 ex

Prijs: 22,50