Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Vogels (41)

Zakboek voor de vogeltuin

geen plaatje   Dit is een uitermate gebruiksvriendelijke uitgave voor iedereen die graag vogels in zijn of haar tuin wil hebben. Wie meerdere broedende soorten wil aantrekken, zal wel over een behoorlijk in te richten oppervlak moeten beschikken (een deel van de fraaie foto's laat dat ook zien). Maar zeker in stedelijk gebied is bij kleinere omvang 'ontstenen' belangrijk. Zo wordt de lezer bij de hand genomen om stapsgewijs het beste resultaat te bereiken. Zowel voor beplanting als verdere vormgeving met bijv. een vijver. Maar ook gericht op het beter leren kennen van vogelsoorten en hun gedrag. Met tips (waaronder die van de tuinvogelexpert) voor voedsel, voederplanken, nestplekken en nestkasten. Voorzien van zeer fraaie illustraties van planten, dieren en tuinen. Met lijstjes en afbeeldingen van geschikte/gewenste planten, struiken en bomen. Wel 28 soorten vogels, waaronder vijf veel voorkomende (zoals koolmees en huismus), worden preciezer besproken. Ook over waarnemen en fotograferen wordt beknopte, maar nuttige informatie gegeven. Gemakkelijk toegankelijk en heel bruikbaar. Kortom: een handreiking om als gebruiker blij mee te zijn..

Maak van je tuin een paradijs voor vogels
Steeds meer mensen zijn gefascineerd door vogels, maar je hoeft daarom niet meteen de natuur in om ze te spotten. Met de tips die je in het Zakboek voor de vogeltuin vindt, lok je ze gewoon naar je eigen tuin, waar ze naar hartenlust kunnen eten en nestelen.

Je komt te weten welke planten, struiken en bomen de meeste aantrekkingskracht hebben op vogels en hoe je je tuin het beste inricht om hen zo veel mogelijk onderdak te verlenen. En met het gedetailleerde overzicht van alle vogels die je kunt verwachten in je tuin, kun je meteen aan de slag om ze te determineren.
Auteurs: Marc Verachtert, Willy Ceulemans

Voorraad 1 ex


Prijs: 22,99