Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

337 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Bomen (22)

Welke boom is dat? ANWB Bomengids

geen plaatje   In deze herziene editie van 'Bomen' (2008), met gewijzigde titel, worden zo'n 350 soorten bomen en struiken beschreven, waarvan een groot deel in West- en Zuid-Europa voorkomt. Voorin uitleg over de opbouw en het determineren. De soorten zijn (met kleurcodes) gerangschikt in naaldbomen, loofbomen, struiken en houtige klimplanten. Van elke boom, struik of plant wordt het uiterlijk, zoals blad, bloem en vrucht, beschreven en getekend weergegeven. Daarnaast is er per boom een kleurenfoto van de hele boom en een van een kenmerkend detail. In de bijgevoegde tekst wordt wat verteld over de vindplaats en de wetenswaardigheden van de soort. Het boek is goed te gebruiken als naslagwerk. Het biologenechtpaar Spohn publiceerde een soortgelijke gids over bloemen, waarvan de heruitgave ook in deze Kosmos/ANWB-serie in zakformaat verscheen, onder de gewijzigde titel: 'Welke bloem is dat?' (2019)*. De basis van het boek is goed, maar niet alle veelvoorkomende boomsoorten van West-Europa staan erin beschreven; wel worden soorten beschreven die je in West-Europa zelden aantreft. Uitgebreider is bv. 'ANWB bomengids : meer dan 600 soorten bomen en struiken' (2018) van Joachim Mayer en Heinz-Werner Schwegler**. Met register op Nederlandse en wetenschappelijke naam. Kleine tot zeer kleine druk.
Welke boom is dat? van Margot Spohn en Roland Spohn komt uit de serie handige zakgidsen met ANWB-keurmerk om de meest voorkomende soorten planten en bomen te determineren. Alle belangrijke kenmerken van de bomen komen overzichtelijk in beeld. Met heldere foto's voor een snelle herkenning en duidelijke tekeningen voor alle kenmerkende details. Geschikt voor gebruik bij excursies, onderweg of op vakantie. Voor elke natuurliefhebber!
Auteur: Margot Spohn Roland Spohn

Voorraad 2 ex

Prijs: 22,50