Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

337 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Bomen (22)

ANWB Bosgids

geen plaatje   Wie al wandelend in een bos planten en dieren een soortnaam wil geven, heeft hier een goed bruikbare gids in de hand. Weliswaar niet uitputtend, maar de algemeenste soorten zijn wel te vinden (doorzetters gebruiken gespecialiseerde gidsen). Niet door een determinatietabel te volgen, maar gewoon door bladeren en kijken. De eerlijkheid gebiedt dat met name in het gedeelte van de planten wel enige ervaring noodzakelijk is. Het is een uit Duitsland afkomstige uitgave: een eland, bruine beer of witrugspecht zul je hier in het wild niet tegenkomen. Voordeel is dan wel weer dat de gebruiksmogelijkheden ook buiten Nederland liggen (deels Midden- en Noord-Europa). In de inleiding wordt ingegaan op de ecologie van het bos (o.a. kringlopen, de rol van de diverse organismen, klimaatveranderingen, bosbouw, recreatie). De soorten worden behandeld per groep (o.a. zoogdieren, vogels, paddenstoelen, grassen). Naast een goede kleurenfoto bevat de beknopte tekst een beschrijving, de biotoop, algemene verspreiding en allerlei wetenswaardigheden. Goed bruikbaar als brede beginnersgids, naast uitgebreidere van planten, vogels e.d., bijvoorbeeld die in dezelfde serie 'ANWB-natuurgidsen'. Met registers van wetenschappelijke en van Nederlandse namen, en verklaring van termen in tekeningen. Kleine druk.

Met de ANWB Bosgids van Eva-Maria en Wolfgang Meyer in de hand zie je pas echt dat een bos meer is dan alleen bomen. We zoeken er vaak vooral rust, maar het groene landschap herbergt ook een actief biosysteem van dieren, planten en paddenstoelen. Als je daar meer van weet, is een bos een geweldige plek om de natuur te beleven. Je wandelingen worden zo nog avontuurlijker. In deze gids vind je de belangrijkste 550 soorten uit onze bosflora en -fauna: bomen, struiken, kruiden, grassen, varens, mossen, paddenstoelen, zoogdieren, reptielen, vogels, insecten en slakken – alles met heldere foto's. Met een informatieve inleiding over de belangrijke rol van bossen en hun bedreigingen.
Auteur: Eva-Maria en Wolfgang Meyer

Voorraad 1 ex

Prijs: 30,00