Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

337 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Bomen (22)

Beleef het bos

geen plaatje   Met alle coronawandelingen van de afgelopen tijd zullen er vele nieuwe natuurliefhebbers bijgekomen zijn. Maar wat vliegt daar? Hoe heet die plant? En is dat nu een iep of een els? Deze determinatiegids geeft de Nederlandse, wetenschappelijke en familienaam, een of twee kleurenfoto's, een korte beschrijving en kenmerken van ruim tweehonderdvijftig soorten dieren en planten die voorkomen in de bossen in van Midden-Europa. Zowel alledaagse als zeldzame en onbekendere soorten, een per pagina. In de inhoudsopgave en onderaan de pagina's zijn ze ingedeeld in: Zoogdieren, Vogels, Amfibieën en reptielen, Insecten, Spinnen en teken, Slakken, Paddenstoelen, Bomen en struiken, Bloemen, Varens, Paardenstaarten en wolfsklauwen, Grassen, Mossen, Korstmossen. Qua kleur is er een verdeling in dieren (rood), paddenstoelen (oranje) en planten (groen). Achterin is een register op Nederlandse naam. Verder moet je al bladerend je weg vinden. Bij sommige planten wordt iets gezegd over de eetbaarheid/giftigheid. Het boek sluit af met een interessant hoofdstuk over hoe het bos (bomen & dieren) reageren op de mens die hun terrein binnendringt.
Meer dan 250 dieren, bomen, planten en paddenstoelen in een prachtig handboek .

Maak van iedere boswandeling een ontdekkingsreis. In deze handige natuurgids leert bestsellerauteur Peter Wohlleben je de geheimen van het bos. Hij helpt je bessen en paddenstoelen te herkennen, vogels te spotten, insecten te inspecteren en bloemen te bewonderen. Op overzichtelijke wijze vind je de belangrijkste kenmerken van flora en fauna, interessante en vaak opmerkelijke details, gepaard met haarscherpe fotografie. Het boek gaat ook in op het bos als ecosysteem en beschrijft de invloed die de mens op haar bestaan heeft. Een gids die bruist van het leven en je op nieuwe manieren naar de natuur laat kijken.
Auteur: Peter Wohlleben

Voorraad: 1 ex

Prijs: 19,99