Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Hobbyboeken (36)

Groen in glas; alles over het terrarium

geen plaatje   Groenspecialist en blogster Judith Baehner van ‘Het Groenlab’ laat je in dit boek kennismaken met de wondere wereld van planten in terrariums. Planten in een gesloten fles, (semi-)open glas en planten op water als groene blikvangers in huis. Zij beschikt niet alleen over veel kennis en kunde, maar legt op praktische en uitnodigende wijze uit hoe je te werk kunt gaan. Wat is een goede voedingsbodem, hoe bouw je de verschillende lagen op, welke gereedschappen heb je nodig, hoe stek je, hoe laat je zaden ontkiemen en welke planten zijn geschikt. In de plantenlijsten heeft ze een aantal kamerplanten geselecteerd met wetenschappelijke en Nederlandse naam, herkomst en specifieke eigenschappen. Het boek heeft een frisse vormgeving met kleurenfoto’s, die bij de doe-het-zelf-hoofdstukken instructief zijn. Of je wel of geen groene vingers hebt, met deze professionele en complete gids creëer je je eigen groene wereld in en achter glas. Met register en bronnenoverzicht. De auteur schreef eerder o.a. 'Het plantenlab' (2015)*..

Samenvatting Terrariums zijn weer helemaal in!
Tegenwoordig worden ze ook wel flessentuinen of bottle gardens genoemd; ze zijn een prachtige decoratie in huis. In GROEN IN GLAS vertelt groenblogger Judith Baehner welke vormen van terrariums er zijn en hoe je ze inricht en onderhoudt. Met de vele stap-voor-stapfoto's kan iedereen zo aan de slag. De inspirerende foto's laten zien wat een prachtig effect een terrarium kan hebben op je interieur.
Auteur: Judith Baehner

Voorraad 1 ex

Prijs: 18,50