Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Hobbyboeken (36)

Basisgids Strandvondsten

geen plaatje   Een uitstekende beginnersgids om de strandbezoeker te helpen bij het op naam brengen van meestal algemeen voorkomende organismen als schelpen, krabben, wieren e.d. (Voor uitgebreidere overzichten wordt naar andere bronnen verwezen.) Op het omslag staat 'ruim 230 soorten', terwijl het er 250 zijn. Onterechte bescheidenheid! Vertegenwoordigers komen uit diergroepen als zeesterren, schelpdieren, anemonen, zakpijpen, haaien en zeezoogdieren. Daarnaast wieren en zeegras. Het is een overzicht met meerdere fraaie kleurenfoto’s per soort. De tekst, voorzien van de Nederlandse en wetenschappelijke naam, behandelt o.a. kenmerken, leefomstandigheden, natuurlijke groeizones en afmetingen. Er is een lijst van wetenschappelijke namen (met auteur en jaartal), een niet uitputtende verklarende termenlijst en fotoverantwoording. De index had nauwkeuriger moeten zijn: niet-vermelde behandelde soorten, onjuiste naamaanduiding, dubbele vermelding, vermelding niet-behandelde soort, alfabetische fout. Dat hoort gewoon niet! Als geheel zeer bruikbaar als kijk- en zoekgids, ondanks de genoemde smetjes. Prima voor een breed publiek, ondanks enig vakjargon. En o ja, wat is ook alweer een snotolf?.

Wie zijn ogen openhoudt tijdens een strandwandeling, staat verbaasd van wat er allemaal aanspoelt. Krabben, schelpen en zeesterren zijn populair, maar wie kent hun soortsnamen? Wie weet dat die zwarte langwerpige kussentjes de eikapsels van roggen zijn? Wie herkent de zeeklit, de grijze zeevinger, het glad porseleinkrabbetje of de ritspok?

Je vindt ze allemaal in de Basisgids Strandvondsten. Deze handzame veldgids is de ideale gids voor iedereen die graag langs het strand loopt, van beginnende jutter tot ervaren strandliefhebber.

150 soorten van de Noordzeekust, waaronder schelpen en andere weekdieren, krabben, zeesterren en eikapsels van vissen
heldere foto’s per soort, met details voor snelle herkenning
inclusief achtergrondinformatie over de soorten en tips voor vinden en herkennen

Voorraad 1 ex

Prijs: 22,95