Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Hobbyboeken (36)

De afvalvrije keukencyclus

geen plaatje   In dit boek wordt beschreven op welke manier je afval of restjes van groenten en kruiden kunt gebruiken om deze opnieuw te laten groeien en zodoende een cyclus te bewerkstelligen. Na een inleidend hoofdstuk over het belang van afvalvermindering en hergebruik en de toepassingen hiervan op groenten en kruiden wordt uitgelegd welke groeisoorten er zijn zoals knolgewassen en stengelgewassen en wat de verschillende manieren van weer opkweken zijn. In de volgende hoofdstukken wordt stapsgewijs en per groente beschreven op welke manier je deze opnieuw aan het groeien krijgt en welk eetbaar resultaat verkregen kan worden. Van een rode biet kan men bijvoorbeeld door het bovenste kapje in de aarde te zetten prima loof opkweken voor salades. Zo komen ook kweken uit zaad en kweken uit een stengel als prei aan de orde. Het is een doe-boek geworden met per pagina diverse tekeningen/foto’s waardoor het stap voor stap leren opkweken voor elke beginnende (moestuin-)liefhebber redelijk eenvoudig wordt. Ter verdere verdieping is een korte literatuurlijst toegevoegd..

Koken en tuinieren zonder afval en voedselverspilling: hoe werkt het? Gooi worteltopjes, bietenrestjes, korianderstengels en sla niet langer weg. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om restjes groenten en fruit (o.a. wortels, stengels, knollen, zaden) uit je eigen keuken weer op te kweken in aarde of water. Van snijplank naar moestuin en weer terug. Geniet van altijd verse groenten en kruiden in huis.
Verminder afval en voedselverspilling. Bespaar tijd en geld. Leer van alles over tuinieren.
Doe samen met je kinderen leuke experimenten.
Met foto’s en duidelijke instructies wordt stap voor stap uitgelegd hoe je groenterestjes kunt opkweken tot nieuwe en lekkere planten. Gewoon op je aanrecht, je vensterbank of in de tuin!

Dit boek helpt iedereen die (keuken) afval en voedselverspilling wil verminderen. Hiermee experimenteren is niet alleen heel leuk, maar bespaart bovendien tijd en geld.
Auteurs: Frank van der Knoop, Lineke Eerdmans.

Voorraad 2 ex

Prijs: Van 24,50 voor 9,90