Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Hobbyboeken (36)

Brouw je eigen bier

geen plaatje   In deze praktische handleiding lees je hoe je je eerste, zelf gebrouwen bier maakt. Welke materialen heb je nodig? Hoe verloopt het brouwproces? Welke grondstoffen bepalen de smaak van je bier? Met de duidelijke stap-voor-stapbeschrijving en handige checklists wordt brouwen kinderspel! Was je eerste pale ale een succes en wil je een stapje verder gaan? Met de basiskennis die je nu hebt kan je naar hartenlust experimenteren met de recepten voor witbier, dubbel, porter, stout en ander lekker gerstenat.

Een handleiding voor beginnende bierbrouwers met veel informatie beschreven in een stap voor stap werkwijze, verdeeld over vijf hoofdstukken. De eerste vijf stappen in het eerste hoofdstuk gaan over de voorbereidingen. In het tweede hoofdstuk volgen nog twintig stappen om bier te brouwen. In de volgende hoofdstukken gaat het over de benodigde grondstoffen, recepten en ten slotte veelgestelde vragen, verklarende woordenlijst en een register. De stappen worden duidelijk beschreven en van elkaar onderscheiden door het gebruik van grote cijfers en korte, krachtige teksten. Het taalgebruik is goed te volgen, al kent het natuurlijk wel wat vakjargon. Het is mooi opgemaakt door het gebruik van verschillende lettertypes, kopjes, kadertjes, kolommen en veel foto’s. Een boek dat ook beginnende brouwers uitnodigt om aan de slag te gaan..
Auteur: Ferdinand Laudage

Voorraad 1 ex

Prijs: 18,95