Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Hobbyboeken (36)

Zelf dranken fermenteren

geen plaatje   Darmgezondheid en fermenteren zijn populair. Nu de zomer is begonnen is een handleiding voor het maken van gefermenteerde brouwsels in eigen keuken goed getimed. De Britse auteur schreef de eerste versie van dit boek al in 2017. Dit Nederlandse boek is de vertaling van de herziene Engelse editie ‘Kombucha & co’ uit 2020. Evans start met een uitleg van het fermenteerproces en het nut daarvan voor de gezondheid. Dan volgen hoofdstukken over de verschillende drankjes: kefir, kombucha en jun. De handleiding voor de fermentatie is duidelijk, iedereen kan hiermee aan de slag. Voor elk drankje worden recepten gegeven. Handig zijn de aanwijzingen voor de aanpak van problemen, want niet altijd loopt de fermentatie zoals bedoeld. De laatste hoofdstukken gaan over zogenaamde wilde fermentatie, drankjes waarvoor je de starter zelf maakt. Bietenkvass en honingmede zijn hiervan voorbeelden. Een overzicht van Nederlandse webshops waar starters te koop zijn had het boek compleet gemaakt, maar dat ontbreekt. Een goed boek voor de thuisfermenteerder. Voorzien van foto’s en trefwoordenregister..

Brouw zelf in een handomdraai de lekkerste probiotische drankjes, van kombucha en kefir tot gemberbier en honingmede, dankzij de handige stap-voorstapinstructies in dit boek. Daarnaast vind je ook nuttige tips & tricks en oplossingen voor als het misgaat. Begin er vandaag nog aan! Je zal niet alleen ontdekken hoe leuk het is, maar ook ondervinden hoe je fles na fles je darmen versterkt en je gezondheid verbetert.
Auteur: Felicity Evans

Voorraad 1 ex

Prijs: 19,95