Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Het plantenboek

geen plaatje   De opvolger van de internationale bestseller Het dierenboek
Ontdek alles over het plantenrijk in dit complete naslagwerk. Over de eerste planten, bomen, wouden, tropische planten, bloemen, knollen, groenten, grassen, granen, waterplanten en zoveel meer.

Na een voorwoord van de auteur, professor in Royal Botanic Gardens bij Londen, volgt een inhoudsopgave en een inleiding waarin het boek gepresenteerd wordt als een museum. De lezer gaat op reis door het plantenrijk. Vervolgens volgt een toelichting op ‘De evolutionaire stamboom’ (Tree of life) voordat het eerste hoofdstuk over ‘De eerste planten’ begint. Iedere plant wordt uitgebreid beschreven en getoond in bijzonder gedetailleerde illustraties in natuurgetrouwe kleuren met een uitgebreide legenda. Na het eerste hoofdstuk zijn aan de beurt: De bomen, Palmvarens en palmen, Kruidachtige planten, Grassen, lisdodden, cypergrassen en russen, Orchideeën en bromelia’s. De afsluiting vormt het hoofdstuk 'Aangepast aan de omgeving'. Aan het eind staan nog een uitgebreid en duidelijk register en meer informatie over de makers. Het plantenboek is groot van formaat (38 cm) en rijk geïllustreerd. Door zijn luxe en bijzondere uitstraling lijkt het een ‘salontafelboek’ dat je af en toe oppakt om in te kijken, zeker ook door volwassenen. In dezelfde opzet en vormgeving verscheen 'Het dierenboek: een fascinerende reis door het dierenrijk' (2014). Een informatief inkijkboek voor jonge en volwassen plantenliefhebbers; de tekst is te lezen vanaf ca. 12 jaar..
Auteur: Katie Scott Kathy Willis

Voorraad 0 ex

Prijs: 27,99