Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Insecten in 30 seconden

geen plaatje   Dertig onderwerpen over insecten worden in 30 seconden uitgelegd. De schrijfster Anna Claybourne heeft als biowetenschapper veel non-fictieboeken voor de jeugd op haar naam staan. Het brede hoofdonderwerp 'Insecten' is in dit redelijk dunne boekje (96 bladzijden) onderverdeeld in zes hoofdstukken zoals 'insectenlijven', 'levenscyclus', 'insectenvoedsel' en 'insectenhuizen'. Elk hoofdstuk begint met een woordenlijst. Laagdrempelig wordt ingegaan op willekeurig gekozen subonderwerpen. In een eigentijdse kleurrijke lay-out staat de beschrijving van het onderwerp telkens op de linkerpagina en de verbeelding ervan op een paginagrote illustratie op de rechterbladzijde. Handig voor zowel kinderen, die (alleen) de feiten willen lezen als voor diegenen die meer visueel zijn ingesteld. In en om de levendige heldergekleurde illustraties staan weetjes in korte tekstblokjes. Bevat veel opdrachtjes en om de paar bladzijden een mini-experiment om zelf uit te proberen. Onder de noemer 'in 30 seconden' verschenen meerdere boeken van diverse auteurs, o.a. over het brein* en het weer (2016)**. Bevat achterin verwijzingen en registers. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar..

30 coole onderwerpen voor beestjeskenners uitgelegd in een halve minuut. Dit boek neemt de lezers mee op ontdekking door de bijzondere wereld van de insecten, vol snelle feiten, spannende mini-missies en snelle, korte samenvattingen die ze op weg helpen. Het staat vol grappige en duidelijke tekeningen en is de perfecte kennismaking met een van de grootste diergroepen op aarde, voor alle entomologen in de dop.
Auteur: Anna Claybourne

Voorraad 1 ex

Prijs: 8,99