Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Hotel Achtertuin

geen plaatje   Doris en Jop gaan logeren bij opa en oma, die een grote tuin hebben waar allemaal diertjes in wonen en waar genoeg te beleven valt. In vijftien korte verhaaltjes van maximaal twee pagina’s worden de belevenissen van Doris en Jop verteld. De herkenbare verhaaltjes over onder andere niet kunnen slapen en knuffels die stuk gaan, worden afgewisseld met activiteiten. De doe- en knutselactiviteiten zijn gericht op de natuur en makkelijk zelf thuis uit te voeren, daarnaast vind je verschillende weetjes over de natuur en de diertjes die in de tuin leven. De verhaaltjes en activiteiten zijn geïllustreerd met aantrekkelijke paginagrote getekende illustraties en vormen een kleurrijk geheel met de tekst. De combinatie van voorleesverhalen met bijpassende afwisselende activiteiten maken het boek ook goed te gebruiken in de buitenschoolse opvang en de eerste groepen van het primair onderwijs. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar..

Peuters en kleuters ontdekken de tuin en een heleboel bijzondere dieren. Een vrolijk voorleesboek met leuke natuurweetjes en natuuractiviteiten. Rijk geïllustreerd. Vanaf 3 t/m 6 jaar.

Peuters en kleuters ontdekken de tuin en zijn bewoners ... De opa en oma van Doris en Jop hebben wel honderd buren, maar ze wonen niet in de stad. Rara, hoe kan dat? Goed geraden, ze hebben een tuin. En in die tuin wonen een heleboel dieren: mollen en musjes, hommels en waterjuffers, kikkers en vlinders en nog veel meer!
In korte verhaaltjes leren kleine kinderen alle tuindieren kennen. Een vrolijk voorleesboek met leuke natuurweetjes en natuuractiviteiten. Fraai geïllustreerd met grote, kleurrijke tekeningen. Vanaf 3 t/m 6 jaar.
Bij elk verhaaltje hoort ook een activiteit. Maak zelf een uiltje van een dennenappel, bouw een dierenhotel of maak een verzamelkastje voor al je mooie natuurvondsten.
Judith van der Stelt is tekstschrijver met een hart voor natuur. Ze schreef onder meer twee kinderboeken: Waddenkind (2006) en De bodemschat (2015).
Tineke van der Stelt is kinderboekenillustrator en prentenboekenmaker. Ze werkt daarnaast als kleuterleidster bij een natuur-BSO.
natuur, tuinieren, tuindieren, dieren in de tuin, natuuractiviteiten voor kinderen, alle kinderen naar buiten, natuurbeleving

Voorraad 2 ex

Prijs: 19,95