Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Van T. rex tot tandjesgras

geen plaatje   Museum Naturalis in Leiden heeft een bijzondere en indrukwekkende collectie. Dit boek (A4-formaat) neemt de lezer mee in die collectie en vertelt zo over de natuur en het leven op aarde. Van dinosauriërs tot aan insecten: het wordt allemaal behandeld. Eind augustus 2019 opende het vernieuwde Naturalis haar deuren. In dat kader werd dit boek gepubliceerd. Niet altijd zijn jubileum- of andere speciale boekuitgaves een succes, maar dit boek is zeker geslaagd. Het is uitgebreid, zeer leerzaam en bijzonder mooi uitgegeven. Bovendien wordt de informatie vooral op een prettige manier gegeven. Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten heeft al ruime ervaring als non-fictieschrijver voor kinderen. Met gemak weet hij dan ook in dit boek in een prettige schrijfstijl alle feitjes helder en duidelijk uit te leggen. De vele kleurenfoto’s en leuke kleurenillustraties van Wendy Panders maken het boek vervolgens helemaal af. Aanwezig is een inhoudsopgave, een register ontbreekt. Een interessant en leerzaam boek waardoor je als lezer meteen zin krijgt in een bezoekje aan Naturalis. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

En wie is die taak beter toevertrouwd dan non-fictiegrootmeester Jan Paul Schutten? Hij knoopt alle touwtjes uit het planten-, dieren- en mineralenrijk aan elkaar: van T. rex tot tandjesgras, van walvis tot lieveheersbeestje en van het ontstaan van het allereerste leven tot de toekomst van deze aardbol. Dit in combinatie met het hoogstaande beeldmateriaal van Naturalis én de illustraties van Wendy Panders maken dit boek tot een feest om door te bladeren.
Jan Paul Schutten en Wendy Panders

Voorraad 1 ex

Prijs: 19,99