Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kinderboeken (124)

Nieuw - Het allermooiste boek over spinnen en insecten

geen plaatje   'Het allermooiste boek voer spinnen en insecten' is het perfecte boek voor alle fans van kriebelige kruipers! Het nieuwe deel in de succesvolle reeks over de mooiste dieren op onze planeet zit vol toegankelijke weetjes en supergedetailleerde illustraties van spinnen en insecten. Alles wat vliegt, kruipt, kriebelt en zoemt komt in dit boek voorbij, van de grootste wesp ter wereld tot een spin die op water kan wandelen. Heerlijke kost voor elke kleine bioloog in de dop!

Dit rustig vormgegeven boek in groot formaat (38 cm) begint met een inleiding gevolgd door een inhoudsopgave met 36 dieren bij naam. Veel exotische insecten en spinnen komen daarna in een enorme uitvergroting voorbij, in afbeeldingen die steeds over twee pagina’s zijn getrokken. De afbeeldingen lijken tot illustratie bewerkte foto’s en zijn bijzonder fraai en in kleur weergegeven. Ze komen goed uit tegen de lichtere achtergrond en de dieren zijn door de uitvergroting tot in de kleinste details te bewonderen. De tekst is in de afbeelding verwerkt. Met zijn overzichtelijke kopjes als leefgebied, voedsel of lengte geeft het goede informatie over de betreffende dieren. Achterin is nog een wereldkaart opgenomen met leefgebieden. De meeste dieren leven ver weg in het buitenland, maar dit boek zal zeker verwondering en interesse oproepen. In dezelfde opzet, van dezelfde illustrator met dezelfde auteur, verschenen meerdere uitgaven waaronder 'Het allermooiste boek over haaien'* (2021). De tekst is steeds kort en in een grote letter, wat het ook voor moeizame lezers een uitstekend boek maakt. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar..

'Het allermooiste boek over spinnen en insecten' is een onderdeel van de opvallende en lekker grote non fictie-boekenserie over de coolste, stoerste, mooiste en meest bijzondere dieren op onze planeet.
Lees ook de andere boeken in de reeks, zoals 'Het allermooiste boek over oerdieren', 'Het allermooiste boek over dinosauriërs', 'Het allermooiste boek over wilde dieren', 'Het allermooiste boek over paarden' en 'Het allermooiste boek over haaien'.
Auteurs: Barbara Taylor & Val Walerczuk

Voorraad 1 ex

Prijs: 19,99