Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kookboeken (15)

Handboek plantaardige en rauwe voeding

geen plaatje   Het motto van dit handboek: eet méér (rauw) plantaardig voedsel! Of je nu 100% (rauw) plantaardig wilt eten, of gewoon eens wat meer plantaardig wilt eten, je vindt hier voldoende handvatten en recepten om er zelf mee aan de slag te gaan.
Op een praktische manier gaat dit Handboek plantaardige en rauwe voeding aan elke hype voorbij en grijpt het terug op een stevige basis, namelijk het uitgebreide, onafhankelijke wetenschappelijke onderzoek van de Amerikaanse emeritus hoogleraar Colin T. Campbell over Whole Plant Based Nutrition (een volwaardige plantaardige voeding). Een gevarieerde en ongeraffineerde (rauwe) plantaardig dieet biedt voeding die reinigt, beschermt, geneest en voedt. Hiermee verlaag je het risico op welvaartsziekten en heb je eenvoudige instrumenten in handen om zelf bij te dragen aan de genezing daarvan.
De nuchtere basis van dit boek geeft wat rust in een overprikkeld landschap van voedingsadviezen en marketingkreten.

Bieb: Raw food is trendy en groene smoothies en tarwegrasshotjes zijn in. Een basishandleiding in de wereld van de plantaardige voeding kan dus voorzien in een behoefte. De auteur, met een universitaire opleiding (Wageningen?) werkt in Hof van Twello, een biologische kwekerij met winkel en educatiefunctie. Zij heeft een degelijke opzet gemaakt en behandelt eerst het hoe en waarom van volledig plantaardig voedsel. Vervolgens legt ze uit hoe je in het dagelijks leven te werk zou kunnen gaan. Ze bespreekt welke keukenmaterialen men nodig heeft, van slow juicer tot droogapparaat, maar ook hoe men zonder deze apparaten eerst kan uitproberen of raw en/of plantaardig leven past. Vervolgens geeft ze recepten, zowel voor onverhitte als gekookte en gebakken plantaardige gerechten. Het boek oogt kleurig en fris, de opmaak van de recepten had overzichtelijker gekund. Prettig is dat de tekst neutraal is, niet hyperig met uitsluitend superlatieven. Geschikt als naslagwerk voor wie interesse heeft in plantaardige en rauwe voeding. Met bijschriften bij de goede kleurenfoto's (sfeer en informatief), voetnoten en een alfabetisch register..
Auteur: Laurette van Slobbe

Voorraad 1 ex

Prijs: 24,95