Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kookboeken (15)

De smaak van bloemen

geen plaatje   Bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, veel soorten kunnen ook verwerkt worden in gerechten. De auteur liet zich bij dit boek inspireren door het gelijknamige ‘De smaak van bloemen’ van Elisabeth de Lestrieux (1991). Dit hedendaagse culinaire bloemenboek behandelt per seizoen de eetbare bloemen die er te plukken zijn. En dat zijn er verrassend veel, al moeten de meeste het meer van hun kleur dan van hun smaak hebben. Bij elke plant komen de verschillende variëteiten aan bod, de verzorging en de culinaire mogelijkheden. Hier en daar (maar niet overal!) wordt ook gewaarschuwd zaden of biologisch gekweekte exemplaren te kopen, omdat veel planten in tuincentra intensief bespoten zijn. Interessant zijn de interviews met koks, tuinders en fooddesigners over hun band met bloemen. Ze delen ook recepten, van eenvoudig tot complex en hoogstaand culinair. Het boek is voorzien van uitbundig fotowerk, soms fraai en informatief, soms wel erg druk. Achterin een nuttige lijst van kwekerijen en zaadleveranciers. Inspirerend en enthousiasmerend boek voor de tuinier en de hobbykok..

Terra: In de huidige culinaire wereld worden bloemen regelmatig gebruikt als kleurige garnering, maar ook als smaakmaker. Dit boek is een ode aan de bloem, haar bijzondere smaak en oogverblindende schoonheid. Tuinexpert Julia Voskuil heeft gedurende een jaar de groei en ontwikkeling van meer dan 40 soorten bloemen bijgehouden en gefotografeerd. Aan de hand van een handige seizoensindeling leert ze je wat je wanneer kunt gaan zaaien, oogsten en eten en hoe je zorgt voor gezonde bloemen. Ze interviewt Jac Nijskens als teler van bloemen voor professionele koks uit Nederland en België. Het boek bevat ook heerlijke en oogstrelende recepten om met de verschillende eetbare bloemen te experimenteren.
Auteur: Julia Voskuil

Voorraad 1 ex

Prijs: 29,99