Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kookboeken (15)

Inmaken & fermenteren

geen plaatje   Dit boek sluit aan bij de actuele revival het van zelf conserveren van groenten en fruit uit de eigen fruit- of moestuin, van de markt of biologische winkel of boerderijwinkel. De uitgewerkte conserveermethoden strekken zich uit van inleggen, inmaken en fermenteren tot drogen (pikant en zoet). Hierbij wordt een breed assortiment aan, voornamelijk inheemse, groenten- en fruitsoorten (inclusief paddenstoelen) toegepast. De gedegen hoeveelheid functionele basisinformatie over onder meer keukengerei, de specifieke technieken, veiligheid en hygiëne, bewaren, wordt heel basaal, helder en duidelijk uitgelegd, zodat elke beginneling (met veel vrije tijd) in een doorsnee-keuken (met heteluchtoven) succesvol aan de slag kan. De receptuur is boeiend, veelzijdig en origineel (ingrediëntencomposities, uiterlijk en presentatie, smaakaccenten, en de diversiteit in bereidingen), de recepten zijn overzichtelijk (meestal), makkelijk leesbaar. Serveertips, handigheidjes en combinatiesuggesties ronden dit enthousiasmerende geheel af..
dit boek vind je de beste technieken en bereidingen om fruit en groenten te bewaren.
Het boek begint met een hoofdstuk basiskennis over inleggen, inmaken, fermenteren en
drogen. De verschillende technieken worden stap voor stap uitgelegd. Daarnaast vind
je er nuttige tips en keukentrucs en een overzichtelijke seizoenkalender. En natuurlijk heel
veel lekkere recepten. Experimenteer met inheemse groenten en fruit als die op hun lekkerst zijn. Zo kun je het hele jaar genieten van zelfgemaakte producten!
Naast inmaken en drogen is fermenteren een opkomende trend. Gefermenteerde groenten zijn gezond, bevatten veel vitamines, melkzuren en actieve, probiotische micro-organismen en verrijken ons met veel spannende aroma’s. Door het gecontroleerd vergisten breek je de koolhydraten in de groenten af tot melkzuurbacteriën. Zo zorg je voor nog meer smaak en een lange houdbaarheid.
Auteur: Petra Casparek

Voorraad 1 ex

Prijs: 17,95