Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

330 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Kookboeken (15)

Bonen erwten linzen

geen plaatje   In het prachtig geillustreerde 'Bonen erwten linzen' staan peulvruchten in al hun verschijningsvormen in de hoofdrol. Na een korte introductie over de verschillende soorten bonen en het weken, koken en ontkiemen ervan volgen 60 heerlijke recepten met bonen, erwten en linzen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Braziliaanse bonenballetjes met garnaal-pindavulling, een kikkererwtenstoofpotje met pompoen en dadels of zwarte bonen met bacon? Ook vind je in dit boek recepten om je eigen falafel, hummus en tofu te maken.

Uit het Zweeds vertaald kookboek over een onderwerp dat volop in de belangstelling staat: minder vlees eten. Na het voorwoord volgt informatie over de verschillende peulvruchten en sojaproducten. Niet alleen aandacht voor de gedroogde of ingeblikte maar ook voor verse varianten als peultjes, kousenband of haricots verts. Vanaf pagina 38 volgen de circa zestig recepten met peulvruchten in de hoofdrol. Soms met vlees of vis, vaker vegetarisch. Allemaal aantrekkelijk en veelzijdig en met toevoegingen en smaken van over de hele wereld. Hummus, curries, salades of gebruik van kikkererwtenmeel, zelf tofu maken, van snel en makkelijk tot meer bewerkelijk, steeds met achtergrondinformatie en tips over alternatieven voor ingrediënten. Het matte, pastelkleurige papier en de sfeervolle foto’s passen er uitstekend bij. Achterin een recepten- en een ingrediëntenindex. Een aanwinst voor iedereen die minder vlees wil eten en kiest voor een gezonder en duurzamer voedingspatroon..
Auteur: Jenny Damberg

Voorraad 2 ex


Prijs: Van 18,99 voor 7,90