Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Plantensoorten (43)

Bloembollen mixen & matchen

geen plaatje   Wie in het (vroege) voorjaar wil genieten van een kleurrijke bloemenzee in zijn tuin, moet in het najaar nog even aan de slag. De auteur neemt de lezer mee in de wonderschone wereld van de voorjaarsbloeiende bollen en knollen. Niet alleen de tulp, narcis, krokus, het blauwe druifje en sneeuwklokje in al zijn soorten en variëteiten, maar ook bijzondere bolgewassen komen uitgebreid aan bod. Naast professionele informatie over ruim 25 bolgewassen en een groot aantal van hun soorten en variëteiten, staan er mooie kleurenfoto's in dit boek, met duidelijke onderschriften. De auteur speelt in op de trend van het mixen van diverse bolgewassen in een ton sur ton kleurschakering of in vlammende verrassende kleurencombinaties. En ze laat een aantal deskundigen in quotes aan het woord over hun favoriete combinaties. Het boek sluit af met een lijst van leuke en kwalitatief hoogwaardige bollenadressen en een register. Een fijne overzichtelijke en deskundige gids om je te oriënteren op of om je kennis te verdiepen van voorjaarsbloeiende bollen en knollen. Voor zowel beginnende als gevorderde tuiniers. Een deel van het beschreven aanbod is in een gemiddeld tuincentrum niet te koop, wel bij de vermelde adressen..

Puttend uit haar jarenlange ervaring vertelt Hanneke van Dijk welke bloembollen je het beste kunt kiezen als je gedurende een lange periode bloei in je tuin wilt. Haar keuze uit het haast onoverzienbare aanbod maakt het voor iedereen mogelijk een fraaie en fleurige tuin te hebben in het voorjaar. De vele tips en ideeen over het combineren van bloembollen in kleur, grootte en bloeitijd verhogen de praktische waarde van deze tuingids.
Auteur: Hanneke van Dijk

Voorraad 1 ex

Prijs: van 17,95 voor 7,90