Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Plantensoorten (43)

Basisgids orchideeën

geen plaatje   Deze KNNV-veldgids is een handzame samenvatting van het standaardwerk 'De orchideeën van de Benelux' van dezelfde deskundige auteur dat volgens het voorwoord eind 2017 zal verschijnen. Uitstekend bruikbaar door de eenvoudig opgestelde determinatietabel en de uitmuntende kleurenfoto’s bij de soortbeschrijvingen. In de inleiding worden negen in dit gebied uitgestorven soorten genoemd. Na systematiek en biologie volgen bloemdiagrammen, ecologie, levenscyclus en bloeiwijze. Er zijn veel hybriden, wat duidt op zich nog ontwikkelende soorten. Bescherming en wet krijgen aandacht. Van 33 orchideeënrijke biotopen worden de landschappen beschreven en gekarakteriseerd. De eerder genoemde tabel en beschrijvingen vormen de rest. In totaal worden er voor de Benelux 55 soorten behandeld, waarvan er 39 in Nederland voorkomen. Vele daarvan zijn alleen in Zuid-Limburg te vinden dankzij de kalkrijke bodem. Het gebruikte papier zorgt voor een goede afdrukkwaliteit van de illustraties. Uitstekende gids voor een breed publiek over een beperkte, maar plantkundig vaak in de belangstelling staande groep planten. Met index op Nederlandse en wetenschappelijke namen..
In samenwerking met Floron Nederland.
Karel (C.A.J.) Kreutz (1954) werkt bij Naturalis in Leiden. Hij bestudeert al vanaf zijn jeugd de orchideeën van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hij schreef talloze orchideeënboeken en ruim 200 artikelen in amateur- en wetenschappelijke tijdschriften.
Auteur: Karel Kreutz

Voorraad 2 ex

Prijs: 21,95