Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Plantensoorten (43)

Applaus voor de dahlia

geen plaatje   De Nederlandse Marie Mul is een begenadigd tekenares en groot liefhebber van de dahlia. In het A4-formaat boek geeft zij beknopte informatie over het kweken en overhouden van dahlia's in de tuin. Dit alles geïllustreerd met veel natuurgetrouwe en fantasietekeningen in kleur. Zij tekende vijf komische dahliadames die stuk voor stuk een bepaalde groep dahlia's voorstellen: pompon-dahlia; Mignon dahlia; cactus dahlia; semi-cactus dahlia; decoratieve dahlia. Zij volgt een dahlia het jaar rond, vermeld in het kort de geschiedenis en noemt de belagers. Een boek voor tuinliefhebbers die gek zijn op dahlia's en mooie tekeningen. Tot stand gekomen met steun van de Stichting 'Vrienden van de Leidse Hortus'. Met enkele adressen en evenementen..
Een leuk boekje van 64 pagina’s met een zachte kaft.

Dit boek, waarin de dahlia centraal staat, is niet alleen een boek met tekst maar zit daarnaast boordevol illustraties en informatie voor iedereen die de dahlia een warm hart toedraagt. Van studies tot uitgewerkte schetsen. Van knol, stekje, knop en volwassen bloem tot oude stengels, dorre blaadjes en uitvallende bloemen. Maar ze heeft ook haar eigen visie op de dahlia in dit boek verbeeld en ze ‘Mijn dahliadames’genoemd. De dahlia heeft immers zoveel verschillende vormen, bloemblaadjes, kleuren en lengtes dat ze daar vrouwen in zag met evenzoveel verschillende karakters.
Auteur Marie Mul

Voorraad 2 ex

Prijs: 19,95