Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Plantensoorten (43)

Droomplanten

geen plaatje   Derde herziene druk van het boek dat in 1990 voor het eerst werd uitgegeven. In deze druk zijn verschillende hoofdstukken geschrapt en andere toegevoegd waardoor een aantal minder bruikbare planten verdween en een aantal nieuwe soorten zijn beschreven. Ook zijn er meer foto's toegevoegd. Piet Oudolf had toen als kweker al meer dan 20 jaar ervaring met bijzondere planten die goed geschikt zijn voor de Nederlandse tuin. In dit boek geeft hij telkens een dubbele pagina met plantenbeschrijvingen afgewisseld met een dubbele pagina prachtige kleurenfoto's. Een apart hoofdstuk is ingeruimd voor bijzondere grassen. Daarnaast veel aandacht voor toepassing van de planten om een bepaalde sfeer te creeren in de tuin zoals 'heftig' of 'weelderig' met beplantingsschema's en een lijst voor het aantal planten per vierkante meter. Een plantenregister achterin. Een prachtig en zeer bruikbaar boek voor iedere tuinliefhebber.

Piet Oudolf (Haarlem, 27 oktober 1944) is een internationaal bekende Nederlandse tuinarchitect. Hij woont en werkt sinds 1982 in Hummelo in de Gelderse Achterhoek. Met name in Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten geniet hij aanzienlijke bekendheid[1]. Naar eigen zeggen wordt hij in Groot-Brittannië weleens herkend op straat, terwijl zijn werk in Nederland niet op lijkt te vallen[2]. Oudolfs bekendste werk is waarschijnlijk zijn ontwerp van de Gardens of Remembrance in New York. Deze tuinen herinneren aan de mensen die omkwamen tijdens de aanslagen op 11 september 2001[3]. Piet Oudolf, wijlen Henk Gerritsen van de Prionatuinen en schilder/ontwerper Ton ter Linden worden gezien als de belangrijkste representanten van The Dutch Wave. Natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en tijd (seizoenen) zijn hun inspiratiebronnen.
Auteur: Piet Oudolf, Henk Gerritsen

Voorraad 2 ex

Prijs: 27,50