Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Plantensoorten (43)

De Kew gardener's gids voor bollen & knollen

geen plaatje   Een deel uit de reeks 'De Kew gardener’s gids...', ditmaal gewijd aan bol- en knolgewassen. De uitgave van de beroemde Engelse plantentuin in het zuidwesten van Londen biedt de kwaliteit die je ervan verwacht: niet alleen krijg je een uitgebreid overzicht van allerlei soorten (sier)bol- en knolgewassen, het biedt ook gedegen informatie over het telen en vermenigvuldigen ervan. In de inleiding leer je o.a. waar je op moet letten bij de aankoop en hoe je bollen en knollen het beste kunt planten en verzorgen (in pot of volle grond). Wie zich weleens afgevraagd heeft waarom die mooie bollen die hij geplant heeft niet opkomen, zal met deze inleiding zijn kans op succes aanzienlijk verhogen. De rest van het boek bevat een beschrijving van de verschillende soorten, inheems en uitheems, met beknopte informatie over de plaats en manier van planten. Elke beschrijving is voorzien van een fraaie botanische illustratie. Verspreid over het boek vind je verder uiteenlopende tuinprojecten, zoals het aanleggen van een snijbloemenperk en bollen uit zaad kweken. Fraai, goed verzorgd gidsje dat een schatkamer aan informatie biedt.
Het bevat overzichtelijke profielen van 65 bol- en knolgewassen met lijstjes van de beste variëteiten. Twaalf spannende projecten bieden inspiratie hoe je bollen en knollen op tal van manieren kunt toepassen, en natuurlijk ontbreekt ook allerlei praktische informatie niet.
Met register.. Auteur Richard Wilford

Voorraad 2 ex


Prijs: 14,99