Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Plantensoorten (43)

Planten uit de Bijbel

geen plaatje   Van de roos van Saron tot de ware wijnstok
‘Planten uit de Bijbel’ is een prachtig full-color cadeauboek voor iedereen met groene vingers.

De bomen in het paradijs, Ruth die graan oogst, de specerijen van Salomo, Zacheüs in de boom: de Bijbel staat vol met planten, bomen en bloemen. In Israël leefde de bevolking dicht bij de natuur, wat blijkt uit vele Bijbelteksten. In dit boek worden 50 Bijbelse planten getekend en toegelicht, wat een nieuwe blik geeft op God en zijn schepping. Met achterin meer informatie om zelf Bijbelse planten in de tuin te zetten en een Joodse oogstkalender.

In de Bijbel worden veel planten, bomen en bloemen genoemd. En ook vaak wordt er in figuurlijke zin gesproken over planten, bomen of bloemen. Daardoor krijg je door de flora uit die tijd te bestuderen niet alleen een beter beeld van bepaalde aspecten van het dagelijks leven destijds, maar ga je ook de beeldspraak in verhalen, liederen, gedichten en dergelijke beter begrijpen. In dit boekje zijn in totaal vijftig bomen en heesters, planten en bloemen opgenomen, onderverdeeld in de categorieën: bomen en heesters, eetbare planten, medicinale en aromatische planten, bloemen. Met onder andere de vijgenboom, terebint, munt, linze, mirre, wierook, henna, bolderik en mirte. Elk stukje bestaat uit een Bijbeltekst waarin de plant, bloem of boom wordt genoemd, met een korte beschrijving en een illustratie. Daarnaast is er achterin nog een kalender met joodse feestdagen opgenomen, evenals tips voor een Bijbels geïnspireerde tuin, een plantenregister, register met Bijbelverwijzingen en een literatuuropgave. Al met al een leerzaam boekje vol wetenswaardigheden dat steeds weer wijst op de schoonheid van de schepping. Gebonden uitgave in klein formaat..
Auteur: Judith Dinsmore

Voorraad 1 ex

Prijs: 16,50