Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

52 projecten voor de stadstuinier

geen plaatje   Stads(moes)tuinieren is hip. Steeds meer stedelingen pakken de schop en snoeischaar. En dat zie je aan het aanbod boeken op dit gebied. Ook deze, uit het Duits vertaalde uitgave, staat bomvol creatieve ideeën. Met 52 doe-het-zelfklussen werk je het hele jaar door aan je eigen kleine groene oase. Ook als de planten in winterslaap zijn, de vogels op zoek zijn naar voedsel en nestmateriaal is er volop werk te doen. Pallets, petflessen, afgetrapte schoenen en conservenblikken krijgen een nieuw leven. Naast de klusideeën – stap voor stap beschreven – geeft de auteur, bioloog, tips over geschikte vaste planten, bloembollen, kruiden en zaaigoed. Ze laat je de milde kant van brandnetels zien en je ontdekt welke groenten goede buren zijn en welke niet. Achterin verwijzingen naar websites, een plantenregister en een top 15 van bijenplanten. Met veel kleurenfoto's. Een leuk, fris vormgegeven boek dat toegankelijk is voor elke stadstuinier, met of zonder groene en handige vingers. Met betaalbare en duurzame ideeën door hergebruik van materialen..

In dit doeboek voor mensen die meer willen maken van hun stadstuin, balkon of dakterras verzamelde Barbel Oftring 52 creatieve ideeën om heel praktisch bezig te zijn met een ‘groener’ leven. Het boek begint in week 1 (januari) en volgt het jaar met originele suggesties, tips & trics om je eigen groene oase te creëren. Milieu- en kostenbewust, met veel aandacht voor hergebruik van materialen en weinig andere investering dan tijd en zin.
Auteur: Bärbel Oftring

Voorraad: 3 ex

Prijs: van 16,99 voor 7,90