Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Achter glas

geen plaatje   Prachtig vormgegeven uitgave van een docent van de gerenommeerde ecologische tuiniersvereniging Velt over het telen van groenten en kruiden in een hobbykas. Op basis van zijn 35-jarige ervaring beschrijft deze vakman vlot en gedetailleerd alle aspecten hiervan: de indeling van de kas en het teeltplan, de zorg voor een juiste bodem en dito toevoer van warmte/water/licht/lucht, het zaaien en opkweken van plantjes en de bestrijding van plagen en ziekten. Op dezelfde manier worden bij alle maanden van het jaar de specifieke werkzaamheden en geschikte planten behandeld én aanbevolen rassen, die allemaal in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Ook de adviezen voor de aankoop en bouw van kassen en de overzichtelijke jaarkalender zijn heel praktisch. De vele natuurgetrouwe kleurenfoto’s zijn van een goede kwaliteit. Een gedegen aanvulling op de boeken over ecologisch tuinieren waarin de teelt in een hobbykas de volledige aandacht krijgt. Inspirerend praktijkboek voor beginnende en gevorderde hobbykassentelers..

uitgeverij: Heb je al een serre of overweeg je de aanschaf? Dit praktijkboek helpt je om het hele jaar door plezier te beleven aan je serre of kas. Dit boek neemt je bij de hand: hij haalt veel oogst uit zijn serre, en hij leert je stap per stap en seizoen per seizoen hoe jij dat ook kunt doen. Met compost natuurlijk, maar ook met groenbemesters en slimme teeltschema’s. De klassieke serreteelten komen aan bod, en tientallen andere soorten groenten.
Jos van Hoecke leert je de kneepjes van het vak: Hoe moet je luchten, water geven en je bodem en je planten gezond houden? Je leest het allemaal in dit unieke serreboek voor de beginnende en gevorderde tuinier.

Voorraad 1 ex

Prijs: 23,00