Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Avontuurlijk tuinieren

geen plaatje   Avontuurlijk tuinieren is verwant aan permacultuur, maar klinkt een stuk toegankelijker. En dat is dit tuinboek ook. Na een uitgebreide toelichting over hoe je een avontuurlijke tuinier wordt, duiken de auteurs de diepte in, daar waar het allemaal begint: een gezonde bodem met een rijk leven vol nuttige beestjes. Stop met spitten, maak van je gazon een wilde bloemenweide en kijk of je ruimte voor een boom hebt. Zorg voor smakelijke planten voor vlinders, insecten en vogels. Gebruik geen gif, maar co-tuinier met de natuur. Met de praktische tips in dit boek wordt je tuin levendiger en minder bewerkelijk dan je denkt. En kunnen jij en jouw tuinbeestjes jaarrond genieten van jullie stukje groen. Ook een aantal deskundigen komt aan het woord; hoe maak je een natuurvijver, een eetbare stadstuin en wat is guerrilla gardening. Met een stappenplan, jaarkalender en plantenlijstjes ter inspiratie. Een boek dat helemaal past in de huidige tendens: tegels eruit, planten erin. Voor beginnende en ervaren tuiniers een uitnodigend en vrolijk boek. Met kleurenfoto's, bronnenoverzicht en registers..

Ga mee op ontdekkingstocht en zie hoe je van je tuin een gastvrije plek maakt voor dieren, vogels, insecten, bloemen en planten. En: voor jezelf! Proef, pluk, ruik, voel en ervaar de kracht van de natuur in je eigen tuin, in alle seizoenen. Zie wat er leeft en hoe alles met elkaar is verbonden.

Met dit praktische inspiratieboek nemen tuinavonturiers Nienke Plantinga en Katja Staring je mee op avontuur. Ze tonen je de wonderen en mogelijkheden in jouw eigen tuin met inspirerende fotografie en tips en trucs. Zo wordt je eigen lapje grond jouw favoriete plek.

praktisch inspiratieboek
tuinieren, beleving, recepten
haal meer uit de tuin, voor mens en dier
Auteur: Nienke Plantinga Katja Staring

Voorraad 1 ex

Prijs: 26,50