Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

De tuinjungle

geen plaatje   In De tuinjungle maken we kennis met al het kleine geteisem dat in onze composthopen, achter boomschors en onder onze gazons leeft. Goulson leert ons eerst van al die kleine krioelende diertjes te houden, waarna hij ons uitlegt wat we in onze tuin kunnen doen om de biodiversiteit op onze planeet te verbeteren. Goulson schrijft lichtvoetig en grappig en is genereus met zijn kennis en enthousiasme. Toch is hij in De tuinjungle ook bloedserieus. Want hoe bij-vriendelijk zijn die zogenaamd bij-vriendelijke planten uit het tuincentrum eigenlijk? Wat is het effect van mest op de organismen in je tuin? En wat zijn de gevolgen van al die middelen waarmee je je gazon denkt te verwennen? Een lading beestjes en een gewone tuin: dat is alles wat Dave Goulson nodig heeft om inzichtelijk te maken hoe complexe ecosystemen werken.

Door de vele chemische stoffen waarmee we de aarde impregneren, hebben niet alleen insecten (en de planten en dieren die van hen afhankelijk zijn) het moeilijk, ook het bodemleven lijdt er sterk onder. De Engelse bioloog Dave Goulson schrijft enthousiast over de wilde natuur in onze onmiddellijke omgeving en hoe we zouden kunnen proberen om in ieder geval in onze tuinen de natuur weer een kans te geven. Dit kan onder andere door gif te weren, insecten en wormen te stimuleren en gericht planten te kopen die bijdragen tot een gifvrije tuin vol grotere en kleine dieren. Onderhoudend vertelt hij over zijn eigen tuin, de experimenten die hij daar doet en het effect daarvan op flora en fauna, dit alles met verwijzingen naar (voornamelijk Engels) wetenschappelijk onderzoek. Ook het vermelde cijfermateriaal is vooral afkomstig uit Engeland. Het vlot en in begrijpelijke, soms humoristische taal geschreven boek is niet geïllustreerd, maar zal toch de geïnteresseerde lezer kunnen inspireren om ook zijn eigen tuin om te vormen tot een mini-natuurreservaat. Met adressenlijst en uitgebreid register..
Auteur Dave Goulson

Voorraad: 1 ex

Prijs: 15,00