Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Tuinontwerpen/onderhoud (64)

Zakboek voor de bijentuin

geen plaatje   Zomers ogend boek van een groenjournalist en twee coördinatoren van de Belgische Week van de Bij. Zij behandelen in een gemakkelijk leesbare stijl diverse bijen-, hommel- en wespensoorten. Het grootste deel van het boek bestaat uit adviezen voor het beplanten van borders, een kruidenbak en een groentehoek, gazons, hagen en erfafzettingen met planten die stuifmeel en honing aan deze insecten leveren. Het doel is om het evenwicht in de eigen leefomgeving te herstellen en de groente- en fruitproductie te bevorderen. Alle insecten en planten worden op natuurgetrouwe kleurenfoto's afgebeeld. Ofschoon er veel tips gegeven worden, mist de beginnende tuinier meer systematische informatie over deze plantenteelt zonder bestrijdingsmiddelen. Het boek bevat een verklarende woordenlijst en een plantentabel met o.a. de nectar- en stuifmeelwaarde en de bloeitijd én een aantal verwijzingen naar websites. Deze uitgave past in de maatschappelijke stroming om de bijenstand te beschermen en biedt meer informatie over de insecten dan andere boeken over ecologisch tuinieren. Geschikt voor degenen die tuinen, balkons en schoolpleinen beplanten en onderhouden en hiermee (ook) meer insecten willen aantrekken.

- Draag je steentje bij aan het milieu en maak van je tuin een bijvriendelijke plek
- Maak kennis met de belangrijkste bijensoorten en de mooiste planten en struiken die van je tuin een paradijs maken
- Tips voor kleine en grote tuinen, balkons, scholen en openbaar groen

De lezer wordt in dit zakboek meegenomen in een boeiend verhaal van bestuiving, kleurrijke, zoemende borders en snoephagen. Je maakt kennis met de belangrijkste bijensoorten, maar ook met de mooiste planten en struiken die van je tuin een waar bijenparadijs maken. Het boek is niet alleen bedoeld voor tuin- en plantenliefhebbers.

Ook leerkrachten en verantwoordelijken voor openbaar groen vinden heel wat inspiratie om de omgeving bijvriendelijk te maken.

Bart Vandepoele Bruno Remaut

Voorraad 1 ex

Prijs: 22,99